Αιγοπρόβειο Γάλα

Το αιγοπρόβειο γάλα αποτελεί το κύριο προϊόν της ομάδας παραγωγών. Η γαλακτοκομική περίοδος τοποθετείται απο τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Η τρέχουσα παραγωγική δυνατότητα της ομάδας παραγωγών μας, ανέρχεται στους 1200 τόνους πρόβειου γάλακτος και 100 τόνους γίδινου γάλακτος ανα έτος.

Με τον απογαλακτισμό των αμνοεριφίων ξεκινάει η περίοδος άμελξης των προβάτων. Η άμελξη γίνεται δύο φορές την ημέρα (πρωί και απόγευμα) με την βοήθεια σύγχρονων αρμεκτικών μηχανημάτων. Το γάλα συλλέγεται σε υδρόψηκτες παγολεκάνες και συλλέγεται καθημερινά απο την συνεργαζόμενη γαλακτοβιομηχανία με την ομάδα παραγωγών μέσα σε βυτία μεταφοράς.Τρόπος Εκτροφής

Ο τρόπος εκτροφής των αιγοπροβάτων είναι ένας συνδιασμός ημιεντατικής και εντατικής εκτροφής. Τα ζώα διαβιούν στις σταυλικες εγκαταστάσεις όπου παρέχονται υψηλής ποιότητας ζωοτροφές σε συνδυασμό με βόσκηση στα λιβάδια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Η άμελξη των αιγοπροβάτων γινεται με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό.


Έλεγχος Ποιότητας

Η ομάδα παραγωγών εκτελεί τακτικούς ελέγχους στα μέλη της με την συμβολή εξειδικευμένων επιστημόνων ώστε να διασφαλίζεται πάντα η υψηλότερη ποιότητα αιγοπρόβειου γάλακτος. Κάθε μέλος υπάγεται σε τουλάχιστον τρεις μηνιαίους ελέγχους. Ο κύριος στόχος των ελέγχων είναι η αξιολόγηση των επιπέδων λιποπρωτεϊνών καθώς και τα επίπεδα των αντιβιοτικών ώστε να μέλη να βελτιώσουν τις παραγωγές τους.


Αμνοερίφια

Η ομάδα παραγωγών διαθέτει επίσης προς πώληση 7.000 με 8.000 αμνοερίφια ανα έτος. Τα αμνοερίφια τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα και επιλεγμένες ειδικές ζωοτροφές μέχρι και την στιγμή της πώλησης τους, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη ποιότητα κρέατος.